Wat leer je?


Je leert hoe je op een natuurlijke en effectieve manier gebruik kan maken van je innerlijke potentieel voor mentaal welzijn. Je maakt kennis met het natuurlijke fundament van de psychologie en de natuurlijke functies die daarbij van toepassing zijn. Vervolgens leer je hoe je anderen hier het beste in kunt begeleiden. Centraal in deze leergang staat de natuurlijke werking van de psychologie en hoe deze van nature ons mentale welzijn volledig ondersteunt.


Voor alles dat we psychologisch doen geldt een waarom en een hoe. Het waarom is de natuurlijke basis voor al ons doen, denken en laten. Het hoe heeft te maken met hoe dit voor ons uitpakt – de wijze waarop de psychologie van nature opereert. Inzicht in dit psychologische waarom en hoe leidt tot realistisch en succesvol handelen. Realistisch in de zin dat het effectief is. Succesvol in de zin dat het je brengt wat je beoogt.


Natural Skills psychologie biedt de kennis en kunde van dit waarom en hoe. Het verklaart waarom sommige dingen psychologisch van nature wel werken en sommige dingen van nature niet. En als je weet wat wel werkt en wat niet, dan weet je automatisch de goede stappen te zetten. Je verliest dan geen energie meer aan dingen die van nature niet kunnen werken. Bovendien leer je moeiteloos meezeilen met wat van nature wel werkt.


Je doet in deze opleiding natuurlijke zelfkennis op. Dat wil zeggen dat je psychologisch intelligent en natuurgetrouw leert denken en handelen.

Details

 

Toelatingseis:

HBO werk en/of denkniveau

Intakegesprek:

Afstemmen wensen en verwachtingen

Opbouw Leergang:

Zeven losse, klassikale workshopdagen

Twee individuele supervisiesessies van 1,5 uur

Afrondend evaluatiegesprek van 1 uur

Groepsgrootte:

Max. 10 deelnemers

Start:

November 2024

Klik hier voor programma en bijeenkomst data.

Looptijd:

Drie maanden

Investering:

EURO 2.975,- incl BTW

inclusief lesmateriaal, bord-enkaartspel en dagarrangement.

Certificaat:

Natural Skills Certificaat

Accreditering:

LVSC / STIR  10 PE punten

Contacturen:

39

Studie-uren:

77

Meer weten? Download de brochure Coachen op Natural Skills 2024.

Natural Skills

Details, Programma & Investering

 

De opleiding bestaat uit zeven trainingsdagen en enkele één-op-één sessies.

Je ontvangt ter afsluiting een Natural Skills Certificaat.

De eerstvolgende opleiding Coachen op Natural Skills start 15 november 2024.

De looptijd is drie maanden. Meer weten?

 

 

 

Volg jij je ervaring?

Of volgt je ervaring jou?

 

 

Bord - en kaartspel

 

Tijdens de leergang zal onder andere gebruik worden gemaakt van een bord - en kaartspel, dat speciaal hiervoor is ontwikkeld.

Dit bord - en kaartspel leent zich bijzonder goed voor het inzichtelijk maken van de natuurlijke werking van de geest. Het is eenvoudig en helder qua opzet en helpt de speler met een helicopterview naar zijn of haar leven te kijken. Hiermee komen de stappen die in het leven gezet zijn goed in beeld en worden realistische, natuurgetrouwe oplossingen zichtbaar.

Alle deelnemers ontvangen na afloop een eigen exemplaar van dit bord - en kaartspel ter ondersteuning van hun praktijk. Dit is bij het lesmateriaal inbegrepen. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

Voor wie?

 

Deze leergang is speciaal ontwikkeld voor coaches, psychologen, therapeuten en leidinggevenden, die extra verdieping zoeken in hoe onze psyche van nature vitaal functioneert en die anderen daarbij willen helpen.

 

Deze opleiding iets voor jou?


Wil jij meer weten over hoe onze geest van nature functioneert? Wil jij begrijpen waarom sommige dingen psychologisch wel werken en sommige dingen niet? En heb jij belangstelling voor het helpen van anderen met hun mentale ‘fitheid’ en (werk) relaties op een manier die effectief is en niet tegen de natuur in gaat? Dan is de opleiding Coachen op Natural Skills wellicht iets voor jou.


“Geluk, vrijheid en verbondenheid zijn onze primaire levensbehoeften. Hierin verschillen we niet van elkaar - het is een natuurlijk gegeven. Daarnaast beschikt ieder mens van nature over de skills - de zogeheten natural skills - om deze primaire levensbehoeften te vervullen. Het is slechts een kwestie van het leren herkennen van je natural skill om deze vervolgens bewust te kunnen toepassen. Hiermee herwin je de regie over je leven en de relaties in je leven.”

Download hier de brochure

Coachen op Natural Skills 2024.