Hoe leer je?

 

Je gaat in deze opleiding heel praktisch en effectief te werk – dat wil zeggen met aandacht voor zowel inzicht als ervaring. Je werkt aan je kennis en aan je kunde. Kennis heeft psychologisch alleen maar een effect als je deze helder voor ogen hebt. En het heeft alleen maar waarde als je deze voor jezelf leert ervaren. Het gaat in deze leergang om het begrijpen én het ervaren van wat je leert - begrijpen wat je ervaart en leren ervaren wat je begrijpt.

 

Psychologisch leer je door dingen voor jezelf te ontdekken. Ontdekken impliceert dat er iets is om te ontdekken. Dat iets is hier de natuurlijke werking van je geest. Je leert zowel over deze natuurlijke werking als van deze natuurlijke werking.

 

Wat je psychologisch voor jezelf ontdekt is krachtig en zal beklijven. Hierdoor ben je in staat anderen succesvol in hetzelfde proces te begeleiden.

 

Reflectie en contemplatie spelen in deze leergang een grote rol. Kritisch reflecteren, beschouwen en observeren zorgen ervoor dat de theorie indaalt. Hiermee gaat kennis over in kunde. Naast theorie, reflectie en contemplatie wordt er veel aandacht besteed aan interactie en discussie.

 

Meer weten? Download de brochure Coachen op Natural Skills 2024.

Details

 

Toelatingseis:

HBO werk en/of denkniveau

Intakegesprek:

Afstemmen wensen en verwachtingen

Opbouw Leergang:

Zeven losse, klassikale workshopdagen

Twee individuele supervisiesessies van 1,5 uur

Afrondend evaluatiegesprek van 1 uur

Groepsgrootte:

Max. 10  deelnemers

Start:

November 2024

Klik hier voor programma en alle bijeenkomst data.

Looptijd:

Drie maanden

Investering:

EURO 2.975,- incl BTW

Inclusief lesmateriaal, bord-en kaartspel en dagarrangement

Certificaat:

Natural Skills Certificaat

Accreditering:

LVSC / STIR  10 PE punten

Contacturen:

39

Studie-uren:

77


Jezelf "kunnen" veranderen is een Natural Skill.

 

Jezelf "veranderen" is psychologische alchemie!

Bord - en kaartspel

 

Tijdens de opleiding zal onder andere gebruik worden gemaakt van een bord - en kaartspel, dat speciaal hiervoor is ontwikkeld.

Dit bord - en kaartspel leent zich bijzonder goed voor het inzichtelijk maken van de natuurlijke werking van de geest. Het is eenvoudig en helder qua opzet en helpt de speler met een helicopterview naar zijn of haar leven te kijken. Hiermee komen de stappen die in het leven gezet zijn goed in beeld en worden realistische, natuurgetrouwe oplossingen zichtbaar.

Alle deelnemers ontvangen na afloop een eigen exemplaar ter ondersteuning van hun praktijk. Dit is bij het lesmateriaal inbegrepen. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

Meer weten? Download de brochure Coachen op Natural Skills 2024.

 

 

 

Natural Skills

 

 

 

Details,

Programma &

Investering

 

 

De opleiding bestaat uit zeven trainingsdagen en enkele één-op-één sessies. Je ontvangt ter afsluiting een Natural Skills Certificaat.

De eerstvolgende opleiding Natural Skills start op 15 november 2024. De looptijd is drie maanden. Meer weten?

Vectorafbeelding Copyright Shutterstock

Voor wie?

 

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor coaches, psychologen en leidinggevenden, die extra verdieping zoeken in hoe onze psyche van nature vitaal functioneert en die anderen daarbij willen helpen.

 

Deze opleiding iets voor jou?

 

Wil jij meer weten over hoe onze geest van nature functioneert? Wil jij begrijpen waarom sommige dingen psychologisch wel werken en sommige dingen niet? En heb jij belangstelling voor het helpen van anderen met hun mentale ‘fitheid’ en (werk) relaties op een manier die effectief is en niet tegen de natuur in gaat? Dan is de opleiding Coachen op Natural Skills wellicht iets voor jou.

 

“Geluk, vrijheid en verbondenheid zijn onze primaire levensbehoeften. Hierin verschillen we niet van elkaar - het is een natuurlijk gegeven. Daarnaast beschikt ieder mens van nature over de skills - de zogeheten natural skills - om deze primaire levensbehoeften te vervullen. Het is slechts een kwestie van het leren herkennen van je natural skill om deze vervolgens bewust te kunnen toepassen. Hiermee herwin je de regie over je leven en de relaties in je leven.”

 

Download hier de informatiebrochure

Coachen op Natural Skills 2024.