Orange Tree Academy

 

 

De Orange Tree Academy is het opleidingscentrum van The Orange Tree Foundation. Vanuit deze academy worden diverse trainingen, lezingen en workshops over Natural Skills aangeboden, waaronder de gecertificeerde opleiding Coachen op Natural Skills 2024.

Drs Janine Schimmelpenninck

De diverse workshops en opleidingen van de Orange Tree Academy worden gegeven door Janine Schimmelpenninck. Janine is na het behalen van haar master titel in de Politiek-Sociale wetenschappen (specialisatie Medische Antropologie) aan de Universiteit van Amsterdam gaan werken in het bedrijfsleven. In 1996 voegde zij zich bij het bedrijf van haar man waarna zij beiden een succesvolle carrière als ondernemer doormaakten.

Eind 2008 ontmoette zij de Tibetaanse Boeddhistische leraar Tulku Lobsang Rinpoche bij wie zij vervolgens tot op heden Boeddhistisch onderricht volgt. De Boeddhistische psychologie sprak haar in het bijzonder aan waarop zij besloot zich met name op deze psychologie te gaan richten.

In de tussentijd legde zij de laatste hand aan haar eerste boek Slave to the King met als hoofdthema de transformerende kracht van verantwoordelijkheid. Het type verantwoordelijkheid dat in dit boek wordt beschreven verschilt wezenlijk van de traditionele vorm die we allen kennen. De kracht van de eigen geest en het logischerwijs nemen van subjectieve, natuurlijke verantwoordelijkheid staan in het boek centraal.

Ter ondersteuning van het boek en met het oog op toekomstige educaties werd in 2014 The Orange Tree Foundation opgericht. In 2018 is daar de Orange Tree Academy aan toegevoegd.

Eind 2021 verscheen haar laatste boek Natural Skills - een natuurlijke kijk op de psychologie waarin zij de Natural Skills psychologie op eenvoudige en praktische wijze uiteenzet.

De stichting en de academy onderschrijven het belang van het kennen van onze -natural skills - in de samenleving, het bedrijfsleven en onderwijsprogramma’s.